Forberedelse til bedrift
Her styrkes dine kompetanser i IT-utviklerfaget og nøkkelkompetanser slik at du skal bli klar for praksisplass. Undervisningen er individuell og tilpasset dine behov. Du jobber selvstendig med egne IT-prosjekter eller prosjekter som bedrifter spiller inn.
Ytterligere fordypning
Når du har gjennomført et eller flere steg i GET sin grunnopplæring, enten Start IT (20 uker) eller fagskolen GET Academy, kan du søke om opptak til GET Prepared.
For å komme dit må du få GET til å satse på deg. Og spørsmålet vi stiller oss er ganske enkelt om du er en person som vi hadde ansatt selv.
Vi ser verken etter "perfekt" eller "utlært", men du må selvfølgelig oppfylle visse minimumskrav. For at vi skal våger å satse på deg, må du ha vist oss ferdigheter i programmering og nøkkelkompetanser. Og ikke minst må du ha vist oss vilje og evne til å jobbe målrettet for å bli bedre over tid.
I GET Prepared har vi en bli kjent-samtale hvor vi kartlegger hver enkelt student for å finne en best mulig match mellom student og praksisbedrift. Det er mye selvstendig jobbing, i tillegg til ukentlige fellesmøter og undervisninger, en-til-en oppfølging og veiledning. Det må til for at du skal klare å øke din kodekompetanse i løpet av to til seks måneder. Målet er å få deg raskest mulig ut i en bedrift, som trenger å ansette utviklere.
GET Prepared, består av emne 4, 5 og 6, og er en ytterligere fordypning av grunnopplæringen i Start IT og fagskolen. Samtlige studenter får veiledning av dyktige IT-utviklere. De hjelper deg med å finne prosjekter som hever kunnskapsnivået og tetter eventuelle kunnskapshull. Målet er å finne prosjekter som du finner motiverende og utviklende, og som bedrifter etterspør når de kontakter oss for rekruttering.
Du skal, på egen hånd, skape et prosjekt fra bunnen av og fullføre dette, med alt det innebærer. Du får hjelp til å komme i gang, og oppfølgingsmøter underveis. Det er også holdt av tid i kalenderen hver uke til faglig sparring for problemstillinger som dukker opp utenfor de planlagte møtene. I et ukentlig fellesmøte presenterer studentene det de har jobbet med og framgang på prosjektet.
Emne 4: C# og objektorientert programmering
Studenter som har godkjent minimumsnivå av emne 3-pensum, men som trenger litt mer tid på faglig utvikling
- Sterk typing, Input/output, If/else/switch, Løkker, Lister
- Grunnleggende objektorientert forståelse
- (identifisering av relevante objekter, innkapsling-prinsipp)
- Evt.: Uthenting fra eksisterende API (værmelding og liknende )
Emne 5: Fullstack prosjekt i samarbeid med IT-faglærer
Studenten har tilegnet seg grunnleggende kunnskaper innenfor et rammeverk
- Ex. (vue, react, nextjs, wpf, maui, laravel e.l.)
- Studenten har forståelse for hvordan hen setter opp et API og henter data derfra
- (node, ASP.NET)
- Studenten har tilegnet seg kunnskap innenfor en database (Microsoft SQL, Postgres, mongoDB eller liknende)
Emne 6: Sette seg inn i noe nytt
Ruby, Rust, Funksjonell programmering, PHP, Kotlin, C++ osv.)Software design (databasearkitektur, UML, Usecases og liknende – dokumentasjon
- Studenten har bevist god beherskelse av selvdrevet arbeid
- Studenten har vist god progresjon og forståelse innen programmeringsfaget
- Studenten har vist gode egenskaper i NK fag
Nøkkelkompetanser i GET Prepared
Temaene for nøkkelkompetanser i GET Prepared er i all hovedsak de samme som i grunnopplæringen i Start IT og Intro i fagskolen. Men på samme måte som programmeringsspråk og rammeverk vil være ulike, vil også studentens behov være forskjellige.