menu
close_24px
FAQ

Ofte stilte spørsmål 

 

Hva koster Start IT ordinær?

Start IT koster 55 000 kr. Du kan søke om støtte fra Lånekassen (lanekassen.no). Logg inn og velg utdanningsinstitusjonen "GET Academy AS". Velger du å ta privatisteksamen etter fullført studie kan deler av lånet gjøres om til stipend.

Er det fulltidsstudie?

Ja, kursene krever deltakelse hver dag fra mandag til fredag. Vi har en kjernetid for aktiv deltakelse fra 09.00 - 15.00 hvor du må være tilgjengelig og aktivt deltakende. I tillegg må du regne med at du må jobbe utenfor denne tiden også.

Hvordan foregår undervisningen?

Du følger videoer og oppgaver som ligger i vår kursportal. Det er veldig lite undervisning i plenum, og du jobber med oppgaver i ditt eget tempo. Men spør teamet ditt og våre kodelærere når du står fast, og hjelper medstudenter med å forklare og forstå ting de sliter med. Du kan si at du får hjelp til det du trenger når du trenger det, men du må be om det og være aktiv selv.

Hvordan søker jeg om støtte fra lånekassen?

 Logg inn og velg utdanningsinstitusjonen "GET Academy AS". Utdanningen vår er godkjent i Lånekassen. OBS!: Da utdanningen vår er noe lengre enn den normerte studiebelastningen på VGS nivå, dekker Lånekassen alle skolepenger, men ikke utbetalingen til livsopphold for den siste måneden av studiet.

Kan jeg følge kurset på internett?

Ja, Start IT kan tas hjemmefra med deltakelse via internett. Vi bruker Discord til det meste av kommunikasjon.

Hvilke kunnskaper bør jeg ha før jeg begynner på Start IT?

Du trenger ikke forkunnskaper når du starter på vår skole. Vi har elever som har fullført og fått jobb som IT-utvikler med null kodeerfaring før de kom til GET. Vi vil gjerne at du har tenning for kode og vil legge til mye innsats på din egen læring.

Må man ha generell studiekompetanse?

Nei, du kan absolutt søke deg inn hos oss uten generell studiekompetanse.

Kan jeg søke om studielån?

Ja, vi kvalifiserer for studielån i Lånekassen! Du kan ta Start IT som forberedelse til privatisteksamen i faget IT-utvikling på videregående skole. Start IT finnes også som akkreditert fagskoleutdanning på 30 studiepoeng. Denne gir også rett til støtte fra Lånekassen.

Trenger jeg egen PC?

Ja du trenger en egen PC på Start IT. Når du er på GET IT vil du få PC av bedrift eller ha mulighet til å låne av oss.

Spesifikasjoner for PC

Man trenger ikke en top end pc, men den må kunne kjøre programmene som brukes her. 

Programmene som blir brukt er Visual Studio Code og Visual Studio.
Her finner du info om de to: 
https://code.visualstudio.com/ 
https://visualstudio.microsoft.com/ 

Kan jeg sitte alene og ikke forholde meg til andre?

GET Academy er et sted for dem som har lyst til å involvere andre i sin læring og hjelpe andre i sin læring. I alle moduler blir du delt inn i et team på mellom 4 og 6 personer som er dine nærmeste læringskollegaer. Dere kommuniserer mye hver dag og har faste treff og rutiner som hjelper dere til å planlegge og strukturere gode læringsdager sammen.

Er jeg garantert bedrift dersom jeg fullfører Start IT?

Nei. Bedrift, og dermed plass på GET IT, forutsetter at en bedrift velger deg. Fullfører du Start IT vil vi jobbe for at du blir presentert for en eller flere bedrifter, men det er ingen garanti for å bli valgt.