Fagskolen GET Academy
Introduksjon til programmering og IT-utvikling gir 30 studiepoeng og kvalifiserer deg for å søke praksis i bedrift. Du kan studere videre Utvikling av Single Page Applications for Web Frontend, som også gir 30 studiepoeng og åpner muligheter for jobb som frontendutvikler.
Introduksjon til programmering og IT-utvikling
Introduksjon til programmering og IT-utvikling er en fagskoleutdanning som varer i seks måneder, med 30 studiepoeng. Utdanningen gir studentene en helhetlig og praktisk tilnærming til programmering og IT-utvikling, med fokus på strukturert og objektorientert programmering. Gjennom studiet vil studentene få en dypere forståelse av hva IT-utvikling innebærer, med temaer valgt ut i samarbeid med næringslivet for å møte reelle behov. Målsettingen er å ruste studentene med ferdigheter og kunnskap som er nødvendige for å bidra til innovative løsninger i IT-bransjen, både gjennom teoretisk læring og praktisk erfaring.
Se hele studieplanen for Introduksjon til programmering og IT-utvikling
Studiestart 20. januar
For å sikre en smidig søknadsprosess, husk å legge ved relevante dokumenter som fagbrev, vitnemål eller annen dokumentasjon som viser din erfaring og utdanning. Vi ser frem til å motta din søknad og hjelpe deg med å utvikle dine ferdigheter i en inspirerende læringsmiljø!
Hvem kan søke?
For å søke om opptak til Fagskolen GET Academy, må du ha en av følgende utdanningsbakgrunner:
- Fagbrev eller påbygging til generell studiekompetanse i et av disse fagene: IKT-servicefag, IT-utviklerfag eller Dataelektroniker
- Studiespesialising med Informasjonsteknologi 1
Eller via realkompetanse, hvis du fyller minst 23 år i oppstartsåret og har erfaring innen IT tilsvarende en av de formelle alternativene over. Dette kan være fra annen utdanning, jobb, frivillig arbeid, organisasjonsarbeid eller hobbyer. Kanskje du ønsker å gå fra IT-drift/support til IT-utvikler.
Søk nå – studiestart 20. januar!
Faglig innhold og pensum
Emne 1: Grunnleggende programmering i JavaScript på en nettside
- HTML og CSS
- Strukturert programmering i JavaScript
- Design patternet model-view-controller
- Enhetstesting
Emne 2: IT-utvikling, prosesser og metodikk
- Case-oppgave i team med mye praktisk programmering
- Smidig (agile) utviklingsmetodikk
- Utviklingsprosessen
- Prototypiering av skjermbilder
- Datamodellering ved hjelp av objekter
Emne 3: C# og objektorientert programmering
- Introduksjon til C# - sterk typing og kompilering
- Input/output
- Exceptions
- Objektorientert programmering
- Klasser
- Innkapsling
- Arv
- Interface
- Single Responsibility Principle
- Dependency Inversion Principle
- Generics
- LINQ
- Enhetstesting og mocking
Arbeidskrav og eksamen
På fagskolen er IT-opplæringen bygget rundt krav som skiller seg tydelig fra GET Academys tilbud.
For hvert emne på fagskolen må studentene levere en obligatorisk oppgave som også utgjør eksamen. Det skal leveres både kode og en tekst på 600 ord som dokumenterer prosessen og refleksjoner. Karakterene gis som "bestått" eller "ikke bestått", og det er mulig å levere flere ganger hvis første forsøk ikke bløir bestått. For å fullføre hele kurset kreves det at studenten har bestått alle tre hovedoppgavene som inngår i kursplanen.
Strukturerte dager og blended learning
Studentene følger en strukturert timeplan fra kl. 9 til 15, mandag til fredag, men det understrekes at det kreves ekstra innsats utover denne kjernetiden for å lykkes. Hver dag starter med en gjennomgang av nøkkelkompetansefaget og teamdiskusjoner, før studentene arbeider i team under veiledning fra lærerne. Det legges også opp til "live" undervisning to ganger per uke, samt oppfølging en-til-en og parprogrammering. Denne strukturen sørger for tett oppfølging og kontinuerlig utvikling.
Krav til nøkkelkompetanser
I tillegg til teknisk kunnskap, stilles det høye krav til utvikling av nøkkelkompetanser, som omfatter læring og tenkning, samarbeid og kommunikasjon, samt selvledelse og refleksjon. Studentene må aktivt jobbe med å forbedre ferdighetene innen disse områdene for å møte skolens krav, og det forventes at de trener på læringsstrategier, kritisk tenkning, sosial kompetanse og growth mindset.
Dette gjør at fagskolens opplæring er intensiv og målrettet, med et fokus på både tekniske ferdigheter og personlig utvikling, hvor kravene til innsats, refleksjon og samarbeid er høye.
Finansiering av fagskolen
Våren 2025 koster utdanningen "Introduksjon til programmering og IT-utvikling” 3 000 kr, for et begrenset antall plasser - takket være driftsstøtte fra Vestfold fylkeskommune. Utdanningen gir rett til støtte fra Lånekassen. Logg inn lånekassens nettsider og velg utdanningsinstitusjonen "Fagskolen GET Academy AS".
Web Frontend
Utdanningen "Utvikling av Single Page Applications for Web Frontend" gir deg ferdighetene du trenger for å utvikle moderne, brukervennlige webapplikasjoner. I løpet av 20 uker får du 100 % nettbasert undervisning og 30 studiepoeng. Etter fullført kurs kan du kvalifisere deg for jobb som frontend-utvikler eller velge å fortsette videre med GET Prepared-programmet.
Dette kurset gir deg en grundig innføring i frontend-utvikling og single page applications, og forbereder deg på virkelige utfordringer i arbeidslivet.
Har du spørsmål om Fagskolen
Ta kontakt med Terje Kolderup, hovedlærer for IT-utviklerfaget på Get Academy og rektor på Fagskolen GET Academy.