Gå til innhold

IT-skole uten formelle inntakskrav

IT-skole uten formelle inntakskrav

Drømmer du om en IT-jobb, men mangler fagbrev i IT eller generell studiekompetanse fra videregående skole? I så fall kan det være godt å vite at det er mulig å søke om studieplass hos en IT-skole uten formelle inntakskrav.

Her er alt du trenger å vite!

Mange IT-studier har spesifikke opptakskrav

Dersom du vil studere IT finnes det mange valgmuligheter. Vel, i hvert fall dersom du har fagbrev, studiekompetanse eller realkompetanse. Med disse kvalifikasjonene i bakhånd kan du blant annet søke deg inn på studier ved universiteter, høgskoler og fagskoler.

GET Academy tilbyr blant annet studiet «Start IT Fagskole», som setter krav til fagbrev i IT fra videregående eller annen kompetanse. Om du mangler fagbrev kan du få studieplass på fagskolen om du er 23 år eller eldre i søknadsåret, og som sitter på relevant erfaring.

Vi har imidlertid også et program for deg uten formell kompetanse.

På jakt etter en IT-skole uten formelle opptakskrav?

Vi tilbyr et studieprogram kalt «Start IT Ordinær», der det ikke er noen formelle inntakskrav. Du kan med andre ord søke deg inn på dette kurset selv om du mangler vitnemål fra videregående skole. 

Du kan ta Start IT Ordinær og gjennomføre eksamen som privatist. Dette kan være aktuelt for deg som ønsker å forbedre karakterer fra videregående, eller som mangler IT-fag fra før. Du kan også velge å ta programmet uten eksamen, og heller fokusere på å lære.

Opptaksoppgave kan være aktuelt

Når du skal søke deg inn på en IT-skole uten formelle opptakskrav, kan det i noen tilfeller være nødvendig å gjennomføre en opptaksoppgave. Dette er ikke et opptakskrav, men heller skolens ønske om å bli bedre kjent med deg og dine eksisterende kvalifikasjoner før oppstart.

Hos GET Academy vil du få tilsendt en opptaksoppgave på e-post med instruksjoner til opptaksoppgaven. Formålet med oppgaven er først og fremst at du skal få en smakebit på studiet og programmering.

Merk deg at vi ikke er på jakt etter en feilfri oppgave. Om du ikke klarer å fullføre hele oppgaven, kan du sende den inn slik den er. Vi vil deretter gi deg en tilbakemelding, og hjelper deg videre derfra. 

Etter at opptaksoppgaven er levert, vil vi ta kontakt med deg. Vi ønsker blant annet å vite litt mer om din motivasjon for å søke deg inn på kurset, og hvilke forventninger du har. Samtidig får du vite hva vi forventer av deg som student, noe som kan være nyttig for begge parter.

Hvordan søke deg inn på IT-skole?

Hvis du ønsker å søke deg inn på en IT-skole uten formelle inntakskrav, kan GET Academy og kurset «Start IT ordinær» være midt i blinken. Etter å ha gjennomført nettkurset som varer i 20 uker, kan du søke om praksisplass hos en bedrift.

For å søke kan du fylle ut søknadsskjemaet vårt, der du oppgir navn, e-post, mobil, adresse og annen relevant informasjon. Skal du ta kurset som privatist kan du melde deg opp til eksamen i fylket der du ønsker å ta eksamenen. Dato kan variere fra fylke til fylke.

Hva kan du bli etter endt kurs i IT online?

Etter å ha gjennomført et IT-kurs vil du kunne få etterspurt kompetanse og spennende jobbmuligheter. Merk deg at sjansen for å få jobb kan øke dersom du også gjennomfører den ettårige praksisperioden hos en bedrift. Dette studieåret er gratis, da bedriften dekker kostnadene.

Dersom du er motivert og dedikert, vil du kunne lære mye nyttig på kurset. Dette vil også bidra til at du kan få relevante og spennende jobber innenfor IT-feltet.

Hva koster det å studere hos en IT-skole?

Hvis du skal studere ved en fagskole vil dette som regel innebære at du må betale en avgift. Skal du studere på vår nettbaserte IT-skole, er prisen 55 000,–. Husk på at du kan søke om studiestøtte gjennom Lånekassen.

Dersom du skal søke om studiestøtte, gjør du dette på Lånekassens nettsider. I så fall velger du «GET Academy AS» på liten over studiesteder, etter innlogging.

Hvem passer nettbasert IT-utdanning for?

Dersom du velger å studere IT hos GET Academy, vil du få god oppfølgning hele veien. Dette betyr at kurset er tilpasset både nybegynnere og mer erfarne studenter. Du trenger ikke å ha noen spesiell kompetanse før du starter på kurset, da vi gir deg en grundig innføring. 

Vår nettbaserte IT-utdanning er midt i blinken for alle som ønsker å lære mer om koding. Det er så klart en fordel om du er motivert og interessert i faget fra før.

Siden kurset som varer i 20 uker foregår digitalt, passer kurset også godt for alle som ønsker et fleksibelt studiested. Du kan kort og godt studere fra hvor som helst.  

Vil du ha mer informasjon om vår IKT-skole? Kontakt oss i dag og lær mer om IT-nettstudier uten formelle inntakskrav!