Gå til innhold

IT-utdanning gir gode jobbmuligheter

Stor etterspørsel etter personer med IT-utdanning

Det finnes mange gode grunner til å gjennomføre utdanning innen programmering. Først og fremst kan studiet være spennende, sosialt og lærerikt. En annen fordel er at utdanningen gir deg veldig mange gode jobbmuligheter etter endt studieløp.

Her ser vi nærmere på hva du kan bli, og hvilke muligheter som finnes!

Stor etterspørsel etter personer med utdanning innen IT

Når du skal bestemme deg for utdanningsretning, er det blant annet lurt å tenke over hvilke jobbmuligheter du kan forvente etterpå. Om du vurderer programmering er mulighetene både mange og gode, og sjansen er stor for at du får deg en relevant jobb.

I dagens samfunn er det aller meste digitalisert, og mange enheter har apper og programmer. Vi kan for eksempel nevne datamaskiner, mobiltelefoner, smartklokker, nettbrett, spillkonsoller og smarthjemutstyr.

De fleste av oss interagerer med diverse programmer eller apper hver eneste dag, og stiller høye krav til både funksjonalitet og brukervennlighet. Dette betyr også at det investeres mye penger i programvareutvikling, og at det er stor etterspørsel etter dyktige programmerere.

Hva kan du bli etter gjennomført utdanning i programmering?

Dersom du har kompetanse innen programmering kan du blant annet være kvalifisert for en arbeid innen koding eller systemutvikling. Programmering og utvikling er blant annet aktuelt i bedrifter som jobber med skytjenester, mobil, spill og webløsninger.

Du kan for eksempel jobbe med grafikkprogrammering, spillutvikling, utarbeiding av digitale løsninger, nettsider, applikasjoner for skytjenester eller vedlikehold og utvikling av IT-systemer.

En utdanning i programmering gjør deg med andre ord kvalifisert for mange ulike jobber. Her er noen av yrkene som kan være aktuelle for programmerere:

  • Applikasjonsutvikler
  • Frontend- eller backend-utvikler
  • Full stack-utvikler
  • Systemspesialist
  • Rådgiver innen systemarkitektur- og utvikling
  • Test-utvikler
  • Løsningsarkitekt

Mange bransjer etterspør utdanning innen programmering

Som programmerer er det kanskje mest naturlig å tenke at du skal jobbe innenfor IT-bransjen, med webutvikling eller kanskje UX-design. Husk imidlertid på at utdanning i programmering er noe som er etterspurt i et bredt spekter av bransjer.

Firmaet du jobber for trenger altså ikke å være et reindyrka IT-selskap. De aller fleste bransjer har behov for gode programmerere, enten det er snakk om anlegg, forsikring, dagligvare, transport, finans eller lignende.

Nøyaktig hvor du kan jobbe vil naturligvis avhenge av din eksakte kompetanse. Noen har spesialisert seg på JavaScript og #C, mens andre har ekspertise innen OpenGL, Python, Go eller lignende. Det er stor etterspørsel etter de fleste programmeringsspråk, men særlig Java.

Mange starter for seg selv etter endt programmering-studie

Med utdanning innen programmering trenger du ikke nødvendigvis å jobbe for andre firmaer. Mange velger å starte for seg selv, noe som kan være både spennende og lukrativt.

Du kan for eksempel tilby programmeringshjelp til mange ulike bedrifter som selvstendig konsulent. Da leier du ut tjenestene dine til de som måtte trenge det. Du kan også starte opp ditt eget AS og ansette folk, om du skulle ønske det.

Hvilken utdanning tilbys innen programmering?

Siden kvalifikasjoner innen programmering er såpass etterspurt, lurer du kanskje på hvordan du kan ta utdannelsen du trenger. Her finnes det mange muligheter. Du kan studere programmering på universiteter og høgskoler, eller på nett.

Du kan også ta enkle programmering-kurs som ikke fører til noen grad, men som likevel kan bidra til å øke kompetansen din.

Hvorvidt du har behov for en yrkesrettet utdanning, bachelor- eller mastergrad, avhenger av dine videre planer. En bachelor er treårig og resulterer i 180 studiepoeng. Du kan deretter bygge på med en toårig mastergrad som gir deg ytterligere 120 studiepoeng.

Selv en kortere yrkesrettet utdanning innen programmering kan gi deg 30 studiepoeng, og vil kunne åpne mange nye dører i arbeidslivet. Dette kan være en god løsning for deg som ønsker et kortere utdanningsløp.

Lær programmering på nett

Visste du at du kan ta utdanning i programmering på nett? Et nettstudium kan være et praktisk alternativ til tradisjonelle studier, siden du får mulighet til å studere fra hvor som helst. Samtidig kan du lære det samme du ville ha lært gjennom fysisk oppmøte.

Get Academy tilbyr kort yrkesrettet utdanning som gir deg 30 studiepoeng, og undervisningen foregår digitalt. Samtidig er studieløpet sosialt, og inkluderer både samarbeid med andre studenter og morgenmøter, foruten selvstendig arbeid.

Våre programmer

Hos oss kan du velge mellom ulike studieprogrammer, alt etter hva som passer deg best. Velger du Start IT Ordinær er det ingen formelle opptakskrav. Du kan også velge Start IT Fagskole, der du kan få 30 studiepoeng. Her er det visse opptakskrav.

Etter 20 uker med Start IT kan du velge å søke deg videre til GET IT, der du får ett års praksis i en bedrift. Dette kan bidra til å øke kompetansen og erfaringsnivået ditt ytterligere, og åpne enda flere dører i arbeidslivet.

Tar du utdanning innen programmering, kan du se frem til en verden av spennende jobbmuligheter.

Kontakt oss i dag om du har noen spørsmål!