menu
close_24px
Start IT

Ordinær deltager

Gå på Start IT som ordinær kursdeltager eller som privatist. Som ordinær kursdeltager har du ingen eksamen. Mangler du IT-fag fra videregående eller vil forbedre karakterene dine, kan du melde deg opp som privatist.

Ordinær deltager 

På Start IT ordinær følger du utdanningsløpet Start IT på 20 uker. Studiet har ingen formelle opptakskrav, det vil si at du ikke trenger å ha fullført videregående skole for å bli deltager hos oss. Du kan velge å ikke ta eksamen og heller konsentrere seg om å lære i trygge omgivelser.  Du kan likevel  søke lånekassefinansiering. Vi samarbeider tett med NAV over hele landet.   

Privatist 

Mens du går på Start IT som ordinær deltagere kan du ta eksamen som privatist i programfaget "168 Utvikling" på VG2 - Informasjonsteknologi. Dette er et tilbud til deg som enten mangler  faget fra videregående skole eller som ønsker å forbedre karakterene.  Les mer her på vilbli.no – informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring (vilbli.no).

Du må selv melde deg opp til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre eksamen i. Fylkene har forskjellige datoer for når de åpner for påmelding. På udir.no finner du kontaktinformasjon(udir.no) til de ulike fylkene. I de aller fleste fylkene melder du deg på eksamen gjennom privatistweb.no. (privatistweb.no). Noen fylket bruker andre løsninger for påmelding. Du kan lese mer om dette på udir.no (udir.no). På Utdanningsdirektoratets nettside finner du også informasjon om eksamensdatoer. Hvis du ønsker å ta flere eksamener må du sjekke at de ikke er på samme dag. Du kan melde deg opp til eksamen to ganger i året. Fristene for å melde seg på er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Finansiering 

Start IT koster 49 500kr. Du kan søke om støtte fra Lånekassen (lanekassen.no). Logg inn og velg utdanningsinstitusjonen "GET Academy AS".

Opptaksoppgave

Vi har ingen formelle opptakskrav, men vi ønsker å bli litt bedre kjent med deg før du starter. Når du melder interesse for å bli deltager hos oss får du automatisk tilsendt en e-post med instruksjoner til en opptaksoppgave. Målet med opptaksprøven er å få en smakebit på koding. Det er ikke juks å spørre om hjelp. Tvert om ser vi på det som en styrke! Vi ser ikke etter “perfekte” oppgaver, så ikke bruk masse tid på å “finpusse”. Send heller inn noe som er 80% ferdig så får du bare tilbakemelding dersom vi savner noe og kan rette det. Når oppgaven er levert tar vi kontakt med deg for å bli bedre kjent med deg, høre om din motivasjon for å starte på skolen og avklare forventninger du og vi har.

 

Samtale   

Når oppgaven er levert tar vi kontakt med deg for å bli bedre kjent med deg, høre om din motivasjon for å starte på skolen og avklare forventninger, ønsker og behov. Vi vil forklare deg litt mer hva studie innebærer, hva du kan forvente og hva vi forventer av deg. 

 

Søknadsskjema for Start IT

Opplæringsløpet

Hva passer for deg? 

Start IT gir grunnleggende innføring i IT-utviklerfaget på 20 uker. Etter Start IT kan du søke på GET IT, ett år praksis i bedrift. Du kan velge å ta Start IT ordinær uten eksamen, som privatist eller som fagskolestudent. 

Start IT 20 uker

Ordinær deltager

Gå på Start IT som ordinær kursdeltager eller som privatist. Som ordinær kursdeltager har du ingen eksamen. Mangler du IT-fag fra videregående eller vil forbedre karakterene dine, kan du melde deg opp som privatist.

Lånekassefinansiering. 

Etter Start IT kan du søke deg til GET IT. 

Les mer og søk
Start IT 20 uker

Fagskole som gir 30 STP

Gå på fagskolestudiet "Start IT - introduksjon til programmering og IT-utvikling"  og få 30 studiepoeng. Du har videregående eller realkompetanse fra før, og kanskje ønsker du høyere yrkesfaglig IT-utdanning. Eksamen i form av tre innleveringer. Lånekassefinansiering.

Etter Start IT kan du søke deg til GET IT. 

Les mer og søk
GET IT ett år

Praksis i bedrift

På GET IT har du praksis hos en av våre samarbeidsbedrifter så nær som mulig der du bor. Du er 4 dager i praksis hos bedriften og én obligatorisk dag på GET Academy per uke. Du får tett individuell oppfølging av din egen veileder i nøkkelkompetanser og IT-utvikling.

Modulen er gratis fordi bedriften betaler plassen. Pensum legges i samråd med bedriftens behov og deltagerens progresjon.

Les mer og søk