menu
close_24px

Lær programmering for fremtidens arbeidsoppgaver

Lær programmering for fremtidens arbeidsoppgaver

Etter hvert som verden i stadig større grad digitaliseres, blir det også et økende behov for personer med kompetanse innen IT og koding. Ved å lære programmering kan du bistå med etterspurt arbeidskraft og kunnskap, og få mange spennende jobbmuligheter.

Siden dagens teknologi er i stadig endring, er det også nødvendig med programmerere som er oppdatert på de siste trendene. Ved å studere programmering blir du rustet til å kunne løse fremtidens teknologiske utfordringer.

Hvordan lære programmering?

Uansett hva du ønsker å lære deg, finnes det mange fremgangsmåter. Når det kommer til programmering, er det mange som har lært seg koding hjemme på gutte- eller jenterommet. Dette gjelder imidlertid langt fra alle. Mange lærer seg å kode først i voksen alder.

Sett fra et akademisk perspektiv, er kanskje et kurs eller en utdannelse den beste måten å lære seg programmering på. Dette gjør det også mulig å opparbeide seg dokumenterbar kompetanse innen programmering, noe som kommer godt med når du skal søke jobb.

Uansett hvordan du velger å lære programmering, er det viktig å huske på at øvelse gjør mester. Begynn i det små, og lag enkle koder til å begynne med. Etter hvert som du blir trygg på programmering i ett språk, kan du kanskje begynne å lære deg enda et språk.

Programmering-kurs eller lengre utdanning?

Det finnes mange ulike kurs og utdanningsløp for deg som ønsker å lære programmering. Du kan blant annet søke deg inn på en bachelorgrad på et universitet eller en høgskole, og eventuelt bygge på med en master etter hvert.

Et langt utdanningsløp er imidlertid ikke det rette valget for alle. Noen ønsker å bli utvikler i rekordfart, og er mer interessert i kortere kurs. Og det er faktisk fullt mulig å ta IT-utdanning på 1 år +/-.

Gjennom GET Academy kan du blant annet gå fra å ha ingen kodeerfaring til å bli utvikler på kun ett og et halvt år.

Dette inkluderer en grunnleggende innføring i IT-utvikling som strekker seg over 20 uker. Deretter kan du velge å søke deg ut i en ettårig praksis i en bedrift, gjennom GET IT. Eventuelt kan du velge kurset Start IT Ordinær, uten eksamen (enten som fagskolestudent eller privatist).

Hva som passer best for den enkelte avhenger av mange faktorer. Det som er sikkert, er at et kurs kan la deg lære programmering både raskt og effektivt.

Hva kan du jobbe med i fremtiden?

Etter at du har lært deg å programmere, finnes det en hel verden av muligheter. Kompetansen er som nevnt veldig etterspurt, og du kan få jobb i en rekke ulike bedrifter på tvers av bransjer.

Som programmerer kan du for eksempel jobbe som systemarkitekt- eller utvikler. Du kan også jobbe som spill- eller programvareutvikler – eller innenfor andre felt.

Du kan utvikle og vedlikeholde apper og programvare, både når det kommer til brukervennlighet og sikkerhet. I dag er applikasjoner og programmer sentrale deler av livene våre, enten det er snakk om smartklokker, PC-er, mobiler, nettbrett eller biler.

I fremtiden vil behovet for kompetanse innen programmering neppe være noe mindre enn hva det er i dag. Teknologien er i stadig utvikling, og det er derfor gode grunner til å lære seg å programmere.

Lær programmering på nett

Dersom målet ditt er å lære mer om programmering, kan et kurs på nett være midt i blinken. Fordelen med nettbaserte kurs er at du kan lære å kode fra hvor som helst, noe mange studenter synes er praktisk.

Du slipper å bruke tid på transport til og fra lærestedet, og kan lære i det miljøet du selv foretrekker. Samtidig kan det å lære seg programmering på nett være minst like lærerikt, morsomt, spennende og sosialt som ved tradisjonelle utdanningsløp.

Du kan stifte mange nye bekjentskaper og se frem til gode læringsressurser og hjelp fra veiledere. Det å studere på nett er i stor grad veldig likt som tradisjonelle studier, bare hakket mer praktisk.

Koster det penger å lære seg koding?

Dersom du velger å ta et nettbasert kurs eller IT-utdannelse på nett, vil dette som regel innebære en studieavgift. Heldigvis er det også mulig å få studiestøtte gjennom Lånekassen, slik at du kan finansiere studiene dine.

Om du tar et kurs hos oss, kan du søke om studiestøtte på Lånekassens nettsider.

Fremtidens teknologi avhenger av dyktige programmerere

Ønsker du å utvikle brukervennlige, smarte og effektive IT-løsninger? Da kan programmering være noe for deg. Ved å lære deg ett eller flere programmeringsspråk, kan du potensielt bidra til å utvikle fremtidens teknologi.

I årene som kommer vil apper og programvare være en sentral del av hverdagen til mennesker i hele verden. Uten digitale hoder med ekspertise innen programmering vil utviklingen stoppe opp.

Det som er så fint er at du kan lære deg programmering gjennom et relativt kort kurs på nett. Bli juniorutvikler på 1,5 år gjennom GET Academy, og ta del i fremtidens utvikling!

Ta kontakt med GET Academy for mer informasjon