Gå til innhold

Fikk jobb i bærekrafteventyret Sastech!

Fra bilmekaniker til IT-utvikler

Etter ett år praksis fikk Morten Fjellås (33) og Marija Preiksaite (35) fast jobb som utviklere i teknologiselskapet Sastech i Larvik.

Sastech har spesialisert seg på å gjøre om eldre, energislukende næringsbygg til grønne fyrtårn med betydelig lavere energiforbruk og utslipp av CO₂. Det er en totalleverandør på energioptimalisering. Da selskapet startet i 2019 tok det ikke lang tid før de hente inn IT-kompetanse fra GET Academy, og Morten og Marija  fikk muligheten til å bygge sin IT-karriere i selskapet. 

Ta kontakt med oss om IT-rekruttering 

Design uten navn (6)

Bildetekst:  Morten Fjellås (33) sammen med utviklingssjef Andreas Sveinsen som er godt fornøyd med dialogen og oppfølgingen  fra GET Academy gjennom praksisåret. 

Fra bilmekaniker til IT-utvikler

Morten er tidligere bilmekaniker. En yrkesskade som gjorde at han ikke kunne jobbe med tungt fysisk arbeid lenger.  Hos Sastech jobber han med automasjon og koding.  Han skal kurses videre innenfor automasjon og på sikt blir dette hans spesialområde. I tillegg til utviklingsprosjekter har Morten og Marija jobbet med kundesupport.
 
Kundene er ikke vant til å få så god service. De har løst denne oppgaven veldig bra, sier Andreas Sveinsen, utviklingssjef i Sastech. Han har fulgt  de unge IT-utviklerne tett hele veien i praksisåret. 
 
Det som er fint med studentene fra GET Academy er at de villig til å lære seg nye oppgaver. De er svært fleksible. En utvikler som har jobbet i bransjen er over 20 er kanskje mer låst i eksisterende systemer. I Sastech er vi helt avhengig av at folk er villig til å lære - og sette seg inn i ulike problemstillinger. Både Morten og Marija  har vært gode ressurser for selskapet hele veien, sier Sveinsen.
 

Skreddersydd IT-kompetanse 

Etter et halvt år med innføring grunnleggende programmering på GET Academy, fortsatte Marija og Morten sin kodelæring i et ett-årig  opplæringsløp skreddersydd ut fra bedriftens teknologi og behov. De var fysisk tilstede på Sastech sine kontorer 4 dager i uken, med mulighet for digital oppfølging fra GET Academy. Den siste dagen var de på GET Academy der de fordypet seg i bedriftens teknologien og andre tema som er viktige og nyttige i jobben som IT-utvikler. Innhold, tema og fokusområder planlegges og følges opp i en individuell opplæringsplan som lages av student, bedrift og GET Academy sammen. 
 
Andreas er svært tilfreds med den løpende dialogen og oppfølgingen Sastech og studentene har fått fra seniorutviklere som jobber i GET Academy.  

Det har vært avgjørende for studentenes utvikling og læring, sier han.  

Gleder seg til jobb  

Det er en grunn til at jeg ønsker å bli i Sastech, det er nemlig folka. Jeg trives veldig godt.  Sastech er en helt fantastisk arbeidsplass. Hver morgen gjelder jeg meg til å dra på jobb, sier Morten. 

Folkene som jobber sammen med meg er utrolig hyggelig. Jeg har fått lære i trygge rammer og jeg har fått brukt tid til å finne ut av hva jeg ønsker å fokusere på. Jeg lærer noe nytt hver dag,  legger Marija  til.

Før Marija begynte på GET Academy hadde hun all slags vikarjobber. En video på YouTube hvor ei jente  jobbet med frontend gjorde at Marija ville lære mer om programmering. Derfor søkte hun seg til GET Academy. 

Ønsker å rekruttere flere fra GET

I dag har Sastech 14 ansatte totalt. 12 av dem jobber her i Larvik, der alt av salg og prosjektledelse gjøres.

I fjor kjøpte vi et dansk firma som driver med sensorikk og inneklimamåling. Så har vi nå signert avtale med samarbeidspartnere i Sveits og Tyskland. Vi ser for oss at vi er 60 til 80 ansatte i løpet av tre år, og vi håper på flere studenter fra GET Academy. Det er rett og slett et eventyr, avslutter Andreas. 

Ta kontakt med oss om IT-rekruttering