Gå til innhold

IT-kurs for nybegynnere

IT-kurs for nybegynnere

IT eller informasjonsteknologi er noe mange ønsker å lære mer om. Som nybegynner har du kanskje lite eller ingen forkunnskaper om data og programvare, og har behov for å lære alt fra bunnen av. Heldigvis finnes det gode IT-kurs for nettopp nybegynnere!

Her er en guide for deg som ønsker å delta på et kurs.

Ulike IT-kurs for nybegynnere

Før du melder deg på et IT-kurs, er det greit å tenke over hva du har behov for å lære mer om. IT er et vidt begrep, og omfatter blant annet datateknologi, systemutvikling, programmering, internett, programvarelisenser og algoritmer.

For noen er det kanskje ønskelig å ta et IT-kurs som gir innføring i bruk av datamaskin og vanlige programmer. Dette kan være gunstig for alle analoge dinosaurer der ute som trenger litt oppfriskning. 

Andre ønsker å øke egen kompetanse innen et gitt område, slik at de kan søke om jobb innenfor IT.

Lær koding på IT-kurs

Blant alle IT-kurs som tilbys til nybegynnere, er kanskje kurs i programmering blant de mest populære. På et kurs som dette kan du lære deg mer om IT-utvikling, noe som inkluderer både metodikk og prosesser.

Hos GET Academy kan du blant annet lære mer om grunnleggende programmering i JavaScript, så vel som C# og objektorientert programmering. Vi har tilpasset kurset for nybegynnere, og du kan gå fra å kunne null om koding til å bli juniorutvikler på 1,5 år.

Koding eller programmering er svært nyttig å kunne, siden det er stor etterspørsel på arbeidsmarkedet etter programmerere. Det er behov for både frontend- og backend-programmerere på tvers av bransjer. 

Andre kurs innen IT

Siden IT er et vidt fagfelt, finnes det naturlig nok også mange ulike kurs. Noen ønsker kanskje å lære mer om bruk av internett eller andre basale emner, mens andre igjen vil ta kurs i datateknologi.

Det tilbys kurs for ethvert behov, og det er som regel mulig å finne kurs som er skreddersydd for nybegynnere.

Ta IT-kurs på nett

På grunn av fagets natur er det fullt mulig å studere eller å ta kurs i IT på nett. Du kan naturligvis også delta på tradisjonelle kurs der det kreves fysisk oppmøte. Om du ønsker fleksibilitet i hverdagen, kan imidlertid et nettbasert IT-kurs være den beste løsningen.

GET Academy tilbyr IT-kurs på nett for deg som ønsker å lære mer om programmering og utvikling. Som deltaker på kurset kan du se frem til læringsressurser av høy kvalitet og hjelp fra flinke veiledere. Studiehverdagen er både sosial og variert, og du kan jobbe både i team og selvstendig.

Er det eksamen eller arbeidskrav når du tar kurs i IT?

Hvorvidt du må gjennomføre eksamen eller arbeidskrav kan variere fra lærested til lærested, og fra kurs til kurs.

Dersom du deltar på fagskolen GET Academy og tar den yrkesrettede utdanningen «Start IT – introduksjon til programmering og IT-utvikling» må du levere obligatoriske oppgaver. Hvert av emnene avsluttes med en oppgave som vil få karakteren «Bestått» eller «Ikke bestått».

Når alle de tre oppgavene er bestått, vil også kurset i sin helhet være bestått. Om du ikke skulle greie å få bestått på første forsøk, kan du prøve på nytt flere ganger.

Hvordan finansiere IT-kurs for nybegynnere?

Det varierer veldig hvordan man finansierer IT-kurs. Noen får kurset sponset gjennom arbeidsgiver, noe som for eksempel er aktuelt om alle ansatte skal kurses i IT-fag. Dersom du skal gjennomføre et kurs for din egen del, vil det som regel være kursutgifter du må dekke.

Husk imidlertid på at enkelte kurs gir deg rett på lånekassefinansiering. Dette gjelder blant annet for deg som tar kurs hos GET Academy. Kursutgifter kan med andre ord dekkes av Lånekassen, enten helt eller delvis.

Kursdeltakere har ofte ulik bakgrunn og erfaring

På de fleste kurs vil deltakerne ha ulik grad av erfaring og faglig bakgrunn. Du trenger imidlertid ikke å engste deg for at «alle» kan mer enn deg. Alle har begynt et sted, og kunnskap er noe alle kan tilegne seg.

Når du deltar på et IT-kurs for nybegynnere, tar kurslederen høyde for at ikke alle har kunnskap om emnet fra før. Og dersom du synes noe var uklart, skal du ikke være redd for å spørre. Alt ligger til rette for at du skal kunne lære i ditt eget tempo, enten det er sakte eller fort.

Delta på et kurs og øk din IT-kompetanse

Et kurs i IT kan være nyttig for alle som ønsker å øke eget kompetansenivå innen informasjonsteknologi. Ønsker du kanskje å lære deg å programmere? I så fall har GET Academy kurs du kan delta på.

Våre kurs er egnet for nybegynnere, og du vil få en grundig innføring i emnene fra start til slutt. Selv om du ikke kan noe om koding i dag, kan du potensielt være juniorutvikler om halvannet år.

Vi gir deg Norges råeste IT-opplæring! Les her for mer informasjon