Gå til innhold

IT-nettstudier for digitale talenter

IT-nettstudier for digitale talenter

Har du interesse for data og programmering, og ønsker å lære mer om IT-faget? Da kan IT-nettstudier være midt i blinken for deg. Gjennom nettstudier kan du øke kompetansenivået ditt på kort tid, og komme ett steg nærmere drømmejobben din.

Her er alt du trenger å vite om å studere IT på nett!

Hvorfor velge IT-nettstudier?

IT-nettstudier skiller seg ikke veldig mye fra tradisjonelle studier, men vil samtidig gi deg økt grad av frihet. Den kanskje største fordelen ved å ta IT-utdanning på nett, er at du kan studere fra hvor som helst. Denne fleksibiliteten er det mange studenter som verdsetter!

Samtidig vil IT-studier på nett kunne være både sosialt og lærerikt – akkurat som studier ved tradisjonelle læresteder. Du vil sannsynligvis få mange nye bekjentskaper og digitale kodevenner gjennom studieløpet, og deler av undervisningen kan foregå i grupper.

Glem heller ikke at du får være med på morgenmøter, morsomme sosiale aktiviteter og digitale forelesninger. Det vil naturligvis også være en del selvstendig arbeid, og mulighet for å fordøye pensum i ditt eget tempo. Forelesningene er spilt inn, og kan derfor ses ved behov.

Kort fortalt kan IT-nettstudier være både …

  • Fleksibelt
  • Sosialt
  • Lærerikt
  • Praktisk

Hvem kan ta programmering-utdanning på nett?

Opptakskravene for IT-nettstudier kan variere fra program til program. Hos utdanningsinstitusjoner som Get Academy finnes det utdanningsløp tilpasset studenter med ulik bakgrunn. På den måten kan flest mulig fordype seg i IT-fagene de brenner for.

Dersom du tar Start IT Ordinær stilles det ingen formelle opptakskrav. Det betyr at du ikke trenger å ha fullført videregående opplæring for å kunne delta på studiet. Så lenge du er motivert og interessert i faget, har du det som trengs for å starte på programmet.

I programmer som Start IT Fagskole, er det derimot enkelte opptakskrav:

  • Fagbrev fra videregående skole (dataelektroniker, IKT-service eller IT-utvikler), eller
  • Du fyller 23 år eller mer i søknadsåret, og kan vise til IT-kompetanse fra lønnet/ulønnet arbeid eller fra egen fritid

Hva kan du lære om på et IT-studie?

Dersom du tar IT-nettstudier, vil du kunne lære om et bredt spekter av emner og programmeringsspråk. Du kan i prinsippet lære om de samme tingene som du kan lære om på tradisjonelle studier hos universiteter og høgskoler.

Fordelen med IT-faget er at det meste foregår på data, noe som betyr at du har like gode forutsetninger for å lære faget gjennom nettstudier.

Her er noe av det du kan lære mer om, avhengig av hvilket studieprogram du velger:

  • IT-utvikling
  • Prosesser og metodikk
  • Grunnleggende programmering i JavaScript
  • C# og objektorientert programmering

Hva kan du bli etter fullførte IT-nettstudier?

Det er stor etterspørsel etter IT-kompetanse på dagens jobbmarked, noe som betyr at du finner mange spennende jobbmuligheter. Dersom du kan vise til å ha gjennomført nettstudier i IT, kan dette utvilsomt styrke jobbmulighetene dine.

Noen ender opp med å jobbe som konsulenter eller starter sitt eget firma, mens andre jobber for IT-bedrifter. En karriere innen IT byr i dag på mange spennende muligheter. 

Dersom du har gode programmeringsferdigheter, kan du blant annet jobbe med utvikling av apper og programmer. Mulighetene er kort og godt mange!

Hvordan finansiere IT-utdanning på nett?

Hvis du ønsker å studere IT på nett, kan du regne med at studieprogrammet koster penger. Dersom du skal studere via Get Academy, finnes det imidlertid muligheter for lånekassefinansiering.

Logg deg inn på Lånekassen sine nettsider, og søk på utdanningsinstitusjonen du ønsker å studere hos. Skal du studere hos oss, søker du på «Get Academy AS». Du kan ha rett på studiestøtte enten du skal studere Start IT Ordinær eller Start IT Fagskole.

Hvem bør ta IKT-utdanning på nett?

IT-nettstudier kan passe for hvem som helst, men det er naturligvis en fordel om du har en genuin interesse for IT-faget. Dersom du brenner for IT-utvikling, metodikk eller programmering, kan studiet være helt ideelt.

Digitale talenter kan få mulighet til å utvikle seg ytterligere gjennom et nettstudium, og oppnå sitt fulle potensial.

Dette betyr imidlertid ikke at et IT-nettstudium ikke passer for deg som ikke er en mester i koding fra før. Alt kan læres dersom motivasjonen er på plass. Når du studerer på nett har du heldigvis mulighet til å se forelesningene så mange ganger du vil, og lære i ditt eget tempo.

Om du i tillegg ønsker å kunne studere fra der du er – enten du bor i nord, sør, øst eller vest – er nettstudier veldig praktisk. Du slipper å møte fysisk opp på studiestedet, noe som kan gjøre studiehverdagen hakket enklere.

Har du noen spørsmål om IT-nettstudier?

Dersom du planlegger å studere IT på nett, har du kanskje noen spørsmål du ønsker svar på. I så fall kan det være greit å kontakte oss via kontaktskjemaet på siden. Vi vil besvare deg så godt vi kan, enten du har spørsmål om studieprogrammene, opptakskrav eller lignende.

Kontakt oss i dag, og lær mer om mulighetene som finnes!