Gå til innhold

IT-studier er starten på en spennende karriere

IT-studier er starten på en spennende karriere

IT-studier kan være et godt valg for alle som ønsker en karriere innen informasjonsteknologi – enten det er snakk om programvareutvikling eller andre emner. Behovet for personer med IT-kompetanse er stort, og du har derfor mange muligheter i vente. 

Her ser vi nærmere på hva du kan forvente!

Hva kan du gjøre med IT-studier på CV-en?

Dersom du har fullført studier i IT vil du ha mange spennende jobbmuligheter i etterkant. Nøyaktig hvilke, avhenger av hva slags IT-studier du har gjennomført. IT er nemlig et ganske bredt fagfelt, og hva du kan jobbe med avhenger naturlig nok av utdannelsen din.

I denne guiden fokuserer vi på mulighetene du kan få ved å studere programmering. Dersom du kan ett eller flere programmeringsspråk, kan du blant annet jobbe som utvikler. Dette er et spennende yrke som byr på utallige jobbmuligheter.

Hva gjør en IT-utvikler?

Hvis du har tatt IT-studier innen programmering, kan du bli IT-utvikler. I så fall vil hovedoppgaven din først og fremst være å utvikle ny programvare. Dette betyr at du blant annet må kunne programmeringsspråk, enten det er C, Java, Python eller andre. 

Foruten å kunne programmere, vil du sannsynligvis også jobbe mye med feilsøking. Koden du skriver må testes underveis, slik at programmet blir velfungerende og brukervennlig. Som IT-utvikler vil du dessuten kunne jobbe med integrering og tilpasning av systemer som bestilles av bedrifter.

IT-studier er med andre ord starten på en spennende karriere. Du vil kanskje bruke dagene på å utvikle spill eller programvare for biler, smarthjem, mobiltelefoner, nettbrett eller PC-er. Mulighetene er nærmest uendelige, siden behovet for programvare er stort i nesten alle bransjer.

Hvor kan du ta din IT-utvikler utdanning?

Studietiden kan være minst like spennende som din fremtidige yrkeskarriere. Du vil også finne mange ulike valgmuligheter når det kommer til IT-studier. Det tilbys IT-studier på både universiteter, fagskoler og høgskoler. Du kan også ta fagbrev i IT på videregående.

Mange starter sine IT-studier allerede på videregående, ved å ta fagbrev i for eksempel IT-utvikler eller driftsteknikerfaget. Etter videregående kan du da velge å søke deg inn på fagskole (f.eks. GET Academy) og ta en kort yrkesrettet utdannelse.

Du kan eventuelt søke deg inn på høyere utdanning på en høgskole eller et universitet. Her bør du tenke over hva som passer best for deg. Om du vil komme deg ut i jobb raskest mulig, kan fagskoleutdanning være et veldig godt valg.

Du trenger for øvrig ikke fagbrev fra videregående for å kunne studere IT etter videregående. Om du har tatt studiespesialiserende kan du også søke deg inn på høyere utdanning med generell studiekompetanse og fordypning i matte (R1).

Kan du ta IT-studier uten fagbrev eller studiekompetanse?

Ja! Mange tror at IT-studier er utelukket dersom de ikke kan vise til generell studiekompetanse eller fagbrev fra videregående. Hos GET Academy kan du imidlertid søke deg inn på kurset «Start IT ordinær», der det ikke er noen spesifikke opptakskrav.

Når du er ferdig med kurset kan du søke deg ut i praksis hos en bedrift. Med denne erfaringen på CV-en kan du få mange spennende muligheter i arbeidslivet.

Ulike jobbmuligheter etter IT-studier

Etter at du har utført IT-studier kan du søke jobb hos ulike bedrifter, dersom du ønsker en fast stilling. Om du vil ha en fast arbeidsplass kan dette være en god løsning.

Husk imidlertid på at du også kan starte for deg selv, noe mange velger å gjøre. Du kan for eksempel starte ditt eget AS eller enkeltpersonforetak, og leie tjenestene dine ut som IT-konsulent. En konsulent er en person som tilbyr tjenestene sine til ulike bedrifter. 

Som IT-konsulent kan du se frem til en variert arbeidshverdag med mange spennende oppdrag. Om du ikke vil starte ditt eget firma, kan du også jobbe for et allerede etablert konsulentfirma.

Du kan også jobbe som IT-arkitekt, noe som betyr at du bistår med å skape komplette IT-systemer for selskaper eller tjenester. Her er det blant annet viktig å ta hensyn til sluttbrukerens behov, og passe på at løsningene du lager kommuniserer godt sammen.

Med utdanning i programmering venter en spennende karriere

Hos GET Academy kan du ta en yrkesrettet utdanning i IT, og komme deg i jobb relativt raskt. Etter et 20-ukers kurs kan du velge å gå ut i praksis hos en bedrift. Våre IT-studier er tilpasset nybegynnere, og vil lære deg alt du trenger å vite fra bunnen av.

Etter 1,5 år kan du potensielt bli juniorutvikler, og jobbe med utvikling av programvare og apper. Du kan se frem til en variert og morsom karriere med utallige muligheter. Noen velger å utvikle spill, mens andre utvikler systemer for bedrifter. Valget er ditt.

Ønsker du å vite mer om våre IT-studier? I så fall kan du når som helst kontakte oss med din henvendelse. Vi ser frem til å høre fra deg!